”Hvis jeg bliver skolelærer, kan jeg bruge det i hele verden”

”Hvis jeg bliver skolelærer, kan jeg bruge det i hele verden”

Sådan tænkte Maria Helene Karup en dag tilbage i 2011 på stranden på Phi Phi, en lille ø i Sydthailand. Maria var taget på sit livs rejse med sine to døtre i et lille års tid. Det blev til mange oplevelser i Thailand, Indien, Bali, Singapore og Sri Lanka. Rejselysten og frihedstrangen havde for alvor sat sig fast i hende, og hun ville prøve at bo og arbejde i udlandet i endnu længere tid.

Maria er startet som lærer på Skolen på Slotsvænget. Hun har en masse erfaring, som hun vil bidrage med. Maria har igennem mange år arbejdet som selvstændig skiltemaler og grafiker, men tiden var kommet til, at der skulle ske noget andet. Maria rejste derfor hjem til Danmark fra Asien og uddannede sig til lærer.

”Det er det bedste, jeg har gjort. Efter min læreruddannelse flyttede jeg til Lam Plai Mat, i Buriram-provinsen i det Nordøstlige Thailand sammen med mine piger for at arbejde som engelsklærer. Det var virkelig spændende at undervise og fedt at lære fra sig. Jeg har undervist børn, voksne og også lærere i engelsk,” siger hun.

Udover den faglige glæde var der også andre goder ved lærerlivet i udlandet, fortæller Maria:
”Det har været fantastisk at give mine børn muligheden for at se verden på en anden måde. De har prøvet at bo i udlandet ad flere omgange, og de taler flydende engelsk. Det har også givet dem en gejst omkring at møde nye mennesker – det er helt sikkert. Nu har mine piger nået en alder, hvor det er vigtigt for dem at have en base, at gå på en skole og få en hverdag sammen med vennerne,” uddyber hun.

Siden Maria flyttede hjem til Danmark, har hun bl.a. arbejdet som lærer på et dagbehandlingstilbud og som støtte på en dreng med ADHD. Maria har desuden mange års erfaring som misbrugsrådgiver. Da hun så jobbet på Skolen på Slotsvænget, var hun ikke i tvivl – det måtte hun søge. Hun havde hele tiden vidst, at hun havde mere at give fagligt til børn med særlige behov.

”Jeg er glad for arbejdet på Skolen på Slotsvænget. Her er der plads til at være kreativ i undervisningen, og relationsarbejde er en stor del af det – jeg er nysgerrig på mennesker, og det skal man være på en skole som denne. Når man arbejder her, har man også aftenvagter, og det er med til, at man ser børnene på en anden måde end kun i klasselokalet. Personalet gør sit bedste for at skabe hjemlige rammer for børnene på skolen. Der bliver bagt kager, holdt fast i traditioner, fejret fødselsdage og alt sammen med omtanke og omsorg, som var det ens egne børn. Her er der højt til loftet og hjerterum – samtidig med faglige kompetencer og et mål om at børnene klarer sig bedst muligt i skolen. Hvad mere kan man ønske sig, når man arbejder med børn med særlige behov,” siger Maria med et glimt i øjet.

Direkte adspurgt om hun er færdig med at rejse, svarer Maria: ”Absolut ikke. Men lige nu er der brug for nogle års rejsepause. Jeg er netop blevet gift, og mine døtre har brug for at være i Danmark. Men jeg er helt sikker på, at jeg skal ud og undervise i verden igen. Lige nu vil jeg lægge min energi og min erfaring i arbejdet på Skolen på Slotsvænget.”