Frihed til faglighed

Frihed til faglighed

Marie Bach Schwanenflügel er efter et barselsvikariat på Skolen på Slotsvænget blevet fastansat som lærer. Hun har bred erfaring fra andre skoler for børn med særlige behov, og nu er det tid til at børnene på Skolen på Slotsvænget får glæde af Maries engagement og erfaring.

”Da jeg arbejdede i folkeskolen, for mange år siden, tog jeg mig selv i at have mest fokus på de børn, der sad og kiggede ud af vinduet – børn der ikke trivedes eller børn der var lidt skæve i det sociale fællesskab. Det er dem, jeg brænder for”, siger Marie med et stort smil og fortsætter: ”Jeg har det bedst, når der er lidt kolorit og forskelligartethed – både hos børn og voksne.”

Der er ingen tvivl om, at energiniveauet er højt og fagligheden i top hos Marie, som pt. underviser i dansk, tysk, engelsk, billedkunst, natur/teknik, madlavning og musik.

Især musik fylder meget i Maries liv. Ved siden af jobbet som lærer er Marie sanger og sangskriver og har udgivet 3 albums med artistnavnet Marie Swane. Den erfaring kan børnene på skolen også få stor glæde af: ”Det med at skrive tekster kan virkelig åbne op for de unges sårbarhed, og stemmetræning er et rigtig godt værktøj til at lære sig selv bedre at kende. Musik kan virkelig noget med at få de inderste følelser frem – og det kan både gøre ondt og skabe glæde”, siger hun og fortsætter: ”Det er vigtigt at turde være i sine følelser og i sin krop. Det er godt for alle.”

Selv er Marie glad for at tage en daglig dukkert i det kolde vand. ”Jeg er vild med vinterbadning – faktisk hele året rundt og når jeg har muligheden for det – så det hedder vel bare badning i stedet”, griner hun. ”Flere af børnene er også glade for at gå en tur med ned til vandet og tage en svømmetur. Det er jo fantastisk, at skolen ligger så tæt på Esrum Sø, hvor der er badebroer og lækkert vand”, siger hun.

Skolen på Slotsvænget har en smuk beliggenhed midt i naturen, tæt på Fredensborg Slot med kun få minutters gang til vandet. ”Det har generelt en stor effekt på børnene, at rammerne er rolige, og at der er træer og grønne områder lige uden for døren. Der er jo også fodboldbane, idrætshal og basketbane, når de har brug for at røre sig lidt. Idræt er jo også alfa og omega for en god og sund livsstil, og det er også med til at børnene kommer ned i kroppen”, siger hun.

”På Skolen på Slotsvænget er der højt til loftet og frihed til faglighed. Jeg er glad for at kunne lave differentieret undervisning, så vi kan møde børnene dér, hvor de er. Det er der tid til. Og det skal der være, hvis børnene igen skal blive glade for at gå i skole og få lysten til at lære tilbage”, afslutter hun.

Skolen på Slotsvænget er en skole for børn med behov for særlig støtte til skole og livet. Der er både dag- og kostelever i alderen 12-17 år. Vi har fokus på skoleglæde, fællesskaber og udvikling i trygge rammer. Med differentieret undervisning, ekstra støtte og tid klarer de fleste folkeskolens afgangseksamen og bliver klar til at komme godt videre i livet.